Hondenrassen

hondenrassen

Hoe zijn de verschillende hondenrassen ontstaan vraagt u zich wellicht af. Het is logisch dat niet alle hondenrassen op hetzelfde moment en op dezelfde plaatsen op de wereld rondliepen. Dit is geleidelijk aan gegroeid en door zorgvuldig selecteren en kweken zijn de rassen ontstaan die we nu kennen.

Zoals velen onder ons weten stammen de honden af van de wolven. Een precieze reden waarom beiden elkaar opgezocht hebben is nog niet gevonden. Wel bestaan hier verschillende theorieën over. Een hiervan is dat mensen een nest van verstoten wolvenjongen vonden en deze opvoedden. Een andere theorie is dat de wolven mensen opzochten omdat er eten te vinden was rond de kampen. De mensen profiteerden op hun beurt van de wolven hun aanwezigheid omdat ze andere wilde dieren op afstand hielden. De echte reden zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Wel is het zo dat mens en hond perfect samenleven en dat er een hechte band tussen beiden ontstaan is.

Door de jaren heen is het aantal hondenrassen exponentieel gegroeid. Het spreekt voor zich dat er in het begin maar een beperkt aantal rassen waren. Op basis van de behoeften van de mens begon men dan ook verschillende honden met elkaar te kruisen. Op deze manier ontstonden hondenrassen van een verschillende grootte, maar ook met een verschillende vacht. Door het kruisen van de verschillende hondenrassen kreeg elk ras ook een uniek karakter dat geschikt was voor bepaalde doeleinden. Zo zijn er honden die uitstekend geschikt zijn voor de jacht, terwijl andere meer als herders gebruikt worden. Naar welke hondenras uw voorkeur ook uitgaat, hou er altijd rekening mee dat u ze nooit alleen laat bij kinderen, hoe lief uw hond ook mag zijn.

Ondertussen zijn er meer dan 400 hondenrassen waarvan de meeste ondertussen erkend zijn. Alle rassen moeten aan bepaalde standaarden voldoen… In de linkernavigatie kan u een keuze maken uit de verschillende hondenrassen op Doggie’s Paradise.